Home
Nieuws - Pers
Organisatie
Inschrijven
Locaties
Geschiedenis
Beachtennis Gallery
Beachtennis Shop
Reglementen
Sponsors
Contact
Login
 

Home
donderdag, 24 juli 2014

 
Nieuws - Pers
Pers en nieuwsberichten beach tennis

NK Beachtennis in 2014 op 13 en 14 september. 
 

Nederlands Kampioenschap Beach Tennis 2013 in beeld:
Bekijk hier de sfeerimpressie van het toernooi op het strand van Scheveningen bij het The Hague Beach Stadium.
 


Nederlands kampioenen Beach Tennis 2013
 
Categorie:
Pro HD  - Pieter Boot & Ronald van Slooten
Pro DD - Fleur van Haasteren & Margot van Doorn
 
Advanced HD - Martijn Franken & Simon van Opstal
Advanced DD - Gerla Sandink & Roelanda Sandink
Advanced GD  - Frank Korting & Elleke Brolman
 
Fun HD - Paul Ruijs & Patros Arvilias
Fun GD - Michiel Verhagen & Karen Vermeer
 

 
Nederlands Kampioenschap Beach Tennis 2013
 
Voor de 10e maal wordt in juli het Nederlands Kampioenschap georganiseerd in Scheveningen. Het Nederlands Kampioenschap is op zaterdag 27 juli. Op drie niveau’s kunnen heren-, dames- of gemengd dubbels zich aanmelden. Er is een categorie fun, advanced (speelsterkte 5-6) of pro (speelsterkte 1-4). Je hoeft dus geen toptennissers te zijn om mee te doen. Beach tennis is fun op elk niveau. 

Schrijf je in voor het NK Beach Tennis 2013. Iedereen kan meedoen!
Locatie: The Hague Beach Stadium Scheveningen
Datum: zaterdag 27 juli 


 

Ook op zand kan er getennist worden. Voor veel tennissers is het beach tennis nog nieuw! Zacht zand onder je voeten. Uit de speakers een klassieker van de Beachboys, afgewisseld met lattinmuziek en top 40-hits. Geen scheidsrechter op een stoel. Spelers tellen zelf hun wedstrijd. Er staan er vier op een baan. Het net hangt op 1 meter 70 hoogte, veel volleywerk. De puntentelling gaat wel zoals we gewend zijn bij tennis. Dat is het herkenbare voor de tennisspeler. Er zijn steeds meer Nederlandse tennissers die een beachpallet in de hand nemen en de sport ontdekken. 

  


Ontdekken

Dave Offenbach van GO Marketing ontdekte beach tennis in de USA. Hij startte met Beach Tennis Nederland en werkt exclusief samen met de KNLTB om de sport verder te ontwikkelen. Inmiddels organiseert hij zijn 10e Nederlands Kampioenschap en een City Beach Tour op meer dan 10 locaties door het land. 

Steeds meer verenigingen ontdekken beach tennis. Tijdens Open Toernooien wordt er een beach court aangelegd en leden organiseren een evenement. Er wordt langs de kust gespeeld, maar ook in plaatsen door het land. In de City Beach Tour wordt o.a. in Arnhem, Amstelveen, Middelburg en Leiden beach tennis gespeeld. Ook in Houten groeit het enthousiasme voor de sport. “Beach Tennis kan overal. Of je stort zand of je zoekt het zand op. “In Houten spelen we op de beach volleyballcourts, maar vooral op het strandje aan het recreatiemeertje. Helemaal top!”, vertelt tennisster Heleen Veder. Zij zette een eigen Stichting op om beach tennis te organiseren met vele andere lokale partijen. Je hoeft dus niet per se voor naar Aruba, Italië of Spanje om beach tennis te ontdekken.  


 
   

 

Luister naar SLAM!FM
Slam!FM              DunlopMax Horloges       Mic-Media       Oremans Tennisevenementen    Today's best deal      Crocs      
 
Powered en Designed by Mic-Media